Fryd-hagedesign-hagedesigner

Heisann!

Jeg heter Jannicke, og det er jeg som driver
Fryd Hagedesign. Jeg vil gjerne hjelpe deg å få den hagen du ønsker deg. Klikk på bildet og se hva jeg kan bidra med.

hagehilsen rett i innboksen.

Siste på bloggen

Hygge med hagebøker i hagen

Hagebøker jeg ønsker meg

Reklame

Jeg ønsker meg alltid bøker og spesielt hagebøker. Hylla er allerede full, men jeg ønsker meg gjerne flere. Det er bare så mye spennende, gøy og lærerikt å lese og i så mange varianter. Alt fra inspirerende bøker med mye flotte bilder til mer nerdete fagbøker med mange detaljer om få ting. Jeg bare digger det. For hvert år som går blir det noen flere bøker i hagebiblioteket. Om jeg har lest alt? Nei da. Noen bøker leser jeg fra start til slutt, andre kikker jeg på litt her og der og noen bruker jeg til å slå opp i. Alt til sitt bruk.

 

Hagebøker er bare supert å ønske seg til jul og bursdag. I tillegg kjøper jeg noen selv også. Jeg leser like gjerne danske, svenske og engelske hagebøker som norske. Da blir jo utvalget mye større og det er så mye fint. Mange av hagebøkene er tidløse så det gjør ikke noe om de blir noen år gamle.

Hageglede med hagebøker

Nettbutikkene har mye mer å velge i enn du finner i bokhandelen, så jeg bestiller gjerne hagebøker der. Ut fra tittel, tema, hva som ser fengende ut og hva det er mulig å finne ut av på forhånd uten å bla i den. Noen blir ren gambling, mens andre er det mulig å lese utdrag fra. Ellers er det noen forfattere som har laget flere bøker slik at jeg vet hva jeg kan forvente. Også blir det en og annen bok som ikke er helt som jeg forventer. Må jo bare si det er litt av sjarmen, for hage er så mye forskjellig. Det er så mange ulike retninger, tema og måter å presentere det på.

 

Jeg elsker å lære mer om hage og få inspirasjon fra hagebøker. Her er noen hagebøker jeg har på ønskelista.

Gardens of the World

Gardens of the World

Å prøver alltid å få til å besøke hager rundt omkring når jeg er på farten til nye steder. Å se bilder og lese om dem er ikke helt det samme som å være der, men det gir likevel nye impulser og hageglede. Her tror jeg det er mye fint å se på og hagetanker å få for egen hage. Kanskje er det noen hager det går an å legge inn på reiseprogrammet en dag.

 

Her finner du boka ‘Gardens of the World’

Den tause planeten, Dave Goulson

Den tause planeten

Dave Goulson

Insektene er helt essensielle i naturen og i hagen. Og hagen din er viktig for insektene. Vi kan legge til rette for et godt hagemiljø med gode vilkår for dyrelivet, og invitere til mangfold og god balanse. Vi kan finne på så mye mer enn hekk og plen. Hagearealene har stor betydning når du ser dem samlet.

 

Insektene sliter om dagen, men vi kan bidra og her vil jeg lese om hvordan vi kan skape et samfunn som er grønnere og mer insektvennlig.

 

Til ‘Den tause planten’

The complete gardener, Monty Don

The Complete Gardener

Monty Don

Monty Don er en legende i hageverden, og han har fokus på dyreliv og miljøperspektivet i sin hagegjerning. Det er klart jeg sier ja takk til gode råd om å bli den komplette gartner fra han.

 

Her tror jeg det er mange gode tips å ta med seg i hvordan få til hagen.

 

Her finner du boka ‘The Complete Gardener’

Små haver store drømme

Claus Dalby

Å hente inspirasjon fra små hager er supert for alle hager. Det er så mange kjekke løsninger og selv i en liten hagen har du stort potensiale og mange muligheter. Fordi du bør dele opp hagen i mindre rom vil selv en stor hage ha steder med begrenset plass og glede av tips til små hager.

 

Claus Dalby har mange inspirerende hagebøker og jeg har flere av dem allerede. Han besøker flotte hager og bøkene er fulle av lekre bilder. Det er ikke minst kjekt å hente inspirasjon fra hvordan andre har det i hagene sine.

 

Til boka ‘Små haver store drømme’

Frøboka. For å bringe naturen inn i hagen

Frøboka

Ellen J. Svalheim (red.)

Jeg holder på å ordne hyttehage der jeg gjøre mest mulig ut av hva naturen i området har å by på. Det inkluderer å samle frø og planter fra naturen. Det er en super måte å øke mangfoldet og bærekraften i egen hage. Og det er samtidig som du får klimatøffe og miljøfremmende planter helt gratis. I denne boka håper jeg å lære enda mer om å bringe naturen inn i hagen.

 

Her finner du ‘Frøboka’

Hage på ønskelista

Ønsker du deg noen hagebøker? Utvalger er så stort at du finner nok noe du kan tenke deg. Vil du finne noen andre hagebøker enn jeg har her på lista så kan du søke på hage hos Norli her. Der er det litt av hvert på flere språk til ulike hageformål, så det er et stort utvalg med hageglede som venter deg.

 

Jeg gleder meg alltid til å ta fatt på en ny hagebok.

Mer om hage