Fryd-hagedesign-hagedesigner

Heisann!

Jeg heter Jannicke, og det er jeg som driver
Fryd Hagedesign. Jeg vil gjerne hjelpe deg å få den hagen du ønsker deg. Klikk på bildet og se hva jeg kan bidra med.

hagehilsen rett i innboksen.

Siste på bloggen

Personvernerklæring og cookies

Personvernerklæring og informasjon om informasjonskapsler for Fryd Hagedesign.

Denne personvernerklæringen forteller hvordan Fryd Hagedesign samler inn og bruker personopplysninger, for å gi deg informasjon om vår behandling av personopplysninger. Fryd Hagedesign er behandlingsansvarlig for behandlingen av personopplysninger.

Denne erklæringen oppdateres fortløpende. Sist oppdatert 3. mars 2019. Vår nettstedsadresse er: https://www.frydhagedesign.no

Personopplysninger som lagres

  • Vi lagrer personopplysninger om våre kunder og potensielle kunder, som navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse, samt relevant prosjektinformasjon.

 

  • E-mail adresse når du melder deg på vårt nyhetsbrev.

 

  • Data fra web-analyse og aktivitet via web-side for besøkende på nettsidene.

Innhenting av personopplysninger

Vi lagrer personopplysninger du har avgitt på våre nettsider og avgitt direkte i forbindelse med ditt kundeforhold og forespørsler.

Nyhetsbrev

Fryd Hagedesign sender ut nyhetsbrev på e-post til de som ønsker, og utsendelse baserer seg på avtale. Ved å melde deg på nyhetsbrevet på vår nettside samtykker du til vår behandling av opplysninger om deg. Påmeldingen må bekreftes ved å klikke på en lenke i e-post, såkalt dobbelt opt-in, for at vi skal kunne dokumentere din påmelding til nyhetsbrevet.

 

Det er kun e-postadressen som registreres. E-postadressen vil bare bli brukt til å sende ut nyhetsbrev og eventuelt brukerundersøkelser om nyhetsbrevet for tilbakemelding om hva leserne synes er interessant.

 

Vi bruker MailChimp som databehandler for nyhetsbrevet. Ved utsending av nyhetsbrev registrerer vi anonym statistikk over bruken, dvs. hvor mange som leser og hva som leses.

Kontaktskjema

Ved utfylling av kontaktskjema registreres den informasjon som du fyller ut. Vi benytter Typeform for administrasjon av kontaktskjema.

Kommentarer på bloggen

Der det er mulig for brukerne å komme med kommentarer på artikler eller blogginnlegg blir man avkrevet navn og e-postadresse. Navn og e-postadresse kan bli publisert med kommentaren og bli liggende som en del av innlegget.

Søk

Ved bruk av søkefunksjon på websidene lagrer Fryd Hagedesign informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter. Bruksmønsteret for søk blir bare lagret i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne.

Informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler/cookies på våre nettsider. Les mer om bruk av informasjonskapsler i egen seksjon lenger ned i dokumentet.

Webanalyse

Når du besøker www.frydhagedesign.no bruker vi Google Analytics for å analysere bruken av nettsiden. Google Analytics benytter informasjonskapsler til dette formålet. Statistikken inkluderer hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra, demografisk informasjon og hvilke nettlesere som benyttes.

 

Opplysningene behandles i anonym og aggregert form slik at vi ikke kan spore opplysningene til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

Google Analytics-annonseringsfunksjoner er implementert og presenterer demografiske data og interessekategorier. Dette er de samme demografiske dataene og interessekategoriene som brukes for å målrette annonser i Google Displaynettverk.

 

Besøkende kan velge bort Google Analytics-annonseringsfunksjonene gjennom annonseinnstillinger, annonseinnstillinger for mobilapper eller ved hjelp av andre tilgjengelige alternativer (f.eks. NAI-bortvalg for forbrukere). En mulighet er å installere en add-on i din nettleser for å velge bort Google Analytics.

Formål med behandlingen

Vi behandler kundeopplysningene for å kunne gjennomføre våre forpliktelser etter avtale med deg. Vi benytter også opplysningene for å kunne gi deg informasjon, tilbud og service i forbindelse med ditt kundeforhold via e-post, telefon og SMS.
Nyhetsbrevstatistikk brukes for å kunne gi våre lesere mest mulig relevante saker.

Formålet med lagringen av søkeord på nettsiden er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Webanalyse og informasjonkapsler samt søk og bloggkommentarer benyttes for å forbedre og videreutvikle nettsidene og våre tjenester.

Grunnlaget for behandlingen

Informasjon om navn, adresse, telefon, e-postadresse benyttes for å oppfylle kjøpsavtalen. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningens artikkel Art 6 (b).

 

Grunnlaget for registrering av data ved webanalyse, informasjonskapsler, søk og kommentarer på bloggen er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 f. Den tillater å behandle opplysninger som trengs for å vareta en berettiget interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern. Den berettigede interessen er å forbedre våre tjenester og nettside, ha dokumentasjon og historikk.

Behandlingsgrunnlaget for behandling av e-postadressen din i tilknytning til nyhetsbrevet vårt er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 a), altså samtykke. Dokumentasjon av samtykke gjøres gjennom dobbelt opt-in i e-post. Du kan når som helst melde deg av.

Utlevering av opplysninger til tredjeparter

Vi vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere personopplysninger til andre, med mindre vi er rettslig forpliktet til det.

Hvor lenge oppbevares personopplysninger

Opplysninger vi etter bokføringsloven er pliktig til å bevare vil lagres i inntil 5 år, i henhold til lovens krav. Kundeopplysninger lagres i vårt kunderegister i 3,5 år. Kundeopplysninger som er naturlig del av prosjektdokumenter lagres som del av denne på ubestemt tid.

 

Data knyttet til informasjonskapsler, brukeridentifikatorer eller annonseringsidentifikatorer registrert i Google Analytics slettes automatisk 26 måneder etter registering regnet fra siste gang du var innom nettsiden. Du kan også selv administrerer bruken av informasjonskapsler i nettleseren din.

E-postadressen registrert for mottak av nyhetsbrev slettes når vi får beskjed om avmelding, eller om vi får tilbakemelding om at e-postadressen ikke lenger er aktiv.

 

Hvis du legger igjen en kommentar på bloggen, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid for å beholde historikk og logikk.

Rettigheter for den registrerte

Vi behandler dine personopplysninger i henhold til personopplysningsloven og gjeldende forskrifter. Det gjøres oppmerksom på at du kan kreve innsyn i egne personopplysninger, samt kreve retting eller sletting av opplysninger. Svar skal gis innen 30 dager.

 

Du kan klage til Datatilsynet dersom det har vært behandling i strid med reglene. Les gjerne mer om dine rettigheter hos Datatilsynet.

Kontaktinformasjon

Henvendelser om hvilke opplysninger som er registrert, retting og sletting kan sende skriftlig til følgende adresse: post@frydhagedesign.no

Informasjonskapsler/cookies

Lov om elektronisk kommunikasjon krever at vi informerer våre besøkende om bruk av informasjonskapsler (cookies).

 

Informasjonskapsler er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin eller mobil når du besøker en nettside. Fryd Hagedesign bruker informasjonskapsler for å registrere besøksstatistikk og bedre ytelsen og funksjonaliteten til nettsiden.

I følge Ekomloven (§2-7b ) skal brukeren få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene. Se lenger ned for Ekomloven §2-7b og informasjon om kravet til samtykke.

 

Du kan avvise og slette informasjonskapsler. På nettvett.no kan du lese mer om hvordan du selv kan administrere informasjonskapsler.

 

Informasjonskapseltyper som brukes av Fryd Hagedesign:

Type

Eksempler

Prosesser

Fryd Hagedesign bruker prosessinformasjonskapsler for å fungere og levere tjenester slik at nettsidene oppfyller forventningene til brukeren. Dette inkluderer navigering på nettsidene eller tilgang til sikre områder på nettstedet. Nettsted kan ikke fungere ordentlig uten disse informasjonskapslene.

Øktstatus

Kapsler som samler informasjon om hvordan brukerne bruker nettstedet, som hvilke sider brukerne besøker oftest og om de får feilmeldinger. Disse kapslene brukes til å forbedre tjenestene våre og gi brukerne en bedre opplevelse på nettet. Nettstedet kan brukes selv om du velger å blokkere eller slette disse informasjonskapslene.

Analytics

Google Analytics hjelper Fryd Hagedesign med å forstå hvordan besøkende bruker tjenestene våre. Verktøyet kan bruke informasjonskapsler for å samle informasjon og rapportere statistikk om bruk av nettsteder, uten at enkelte besøkende identifiseres for Google. Hovedinformasjonskapselen som brukes av Google Analytics heter «_ga».

Les gjerne mer om Analytics-informasjonskapsler.

Krav til samtykke om cookies

Ekomloven § 2-7b,

Bruk av informasjonskapsler/cookies

 

Lagring av opplysninger i brukers kommunikasjonsutstyr, eller å skaffe seg adgang til slike, er ikke tillatt uten at brukeren er informert om hvilke opplysninger som behandles, formålet med behandlingen, hvem som behandler opplysningene, og har samtykket til dette. Første punktum er ikke til hinder for teknisk lagring av eller adgang til opplysninger:

 

1. utelukkende for det formål å overføre kommunikasjon i et elektronisk kommunikasjonsnett
2. som er nødvendig for å levere en informasjonssamfunnstjeneste etter brukerens uttrykkelige forespørsel.

 

Informasjon om kravet til samtykke

Teksten er hentet fra Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet

 

Det er altså en forutsetning for bruk av informasjonskapsler/cookies at sluttbruker har samtykket til bruken. Forutsatt at det finnes klar og tydelig informasjon tilgjengelig på det aktuelle nettstedet om hvilke informasjonskapsler/cookies som benyttes, hvilke opplysninger som behandles, formålet med behandlingen og hvem som behandler opplysningene, kan samtykke avgis ved at sluttbruker benytter en teknisk innstilling i nettleser eller tilsvarende i tilfeller der dette er teknisk mulig og effektivt.

 

Forhåndsinnstilling i nettleser om at brukeren aksepterer informasjonskapsler/cookies anses som samtykke. Det er tilstrekkelig at brukeren samtykker én gang for det samme formålet. Brukeren skal til enhver tid ha mulighet til å trekke tilbake sitt samtykke.

Kravet til klar og tydelig informasjon anses oppfylt når:

 

• Informasjonen er lett synlig når bruker kommer inn på nettstedet. For eksempel en lett synlig lenke i topptekst, bunntekst, en tekstboks på forsiden eller en «pop-up» der ordet cookies eller informasjonskapsler nevnes slik at det er tydelig hva en informerer om».

• Informasjonen inneholder opplysninger om hvilke informasjonskapsler som brukes, hvilke opplysninger som behandles, formål og hvem som behandler opplysningene.

 

1. utelukkende for det formål å overføre kommunikasjon i et elektronisk kommunikasjonsnett

2. som er nødvendig for å levere en informasjonssamfunnstjeneste etter brukerens uttrykkelige forespørsel.