Fryd-hagedesign-hagedesigner

Heisann!

Jeg heter Jannicke, og det er jeg som driver
Fryd Hagedesign. Jeg vil gjerne hjelpe deg å få den hagen du ønsker deg. Klikk på bildet og se hva jeg kan bidra med.

hagehilsen rett i innboksen.

Siste på bloggen

hagedesigner-fryd-hagedesign

Hei og velkommen!

Jeg hjelper deg til gode hageløsninger og plantevalg med hageplaner og hagekurs. Jeg er Jannicke Kaase og det er jeg som er Fryd Hagedesign.

 

Når du skal i gang med større hageprosjekter kan det bli overveldende med alle alternativene og hensynene eller å få oversikt over hva som er mulig. ⁠Hva er viktig for deg med hagen og hvordan vil du bruke den?

 

Kanskje lurer du på hvordan du skal forme hagen til ditt bruk og hva som vil passe hvor? Du ønsker deg fin hage, men lurer på hvordan komme dit. Grubler du på hvordan dele hagen inn i soner, hvilke planter som vil trives eller hvordan du kan få en frodig, grønn og lettstelt hage? Da kan jeg hjelpe deg med å lage en plan med spennende forslag og gode løsninger spesialtilpasset din hage eller veilede deg om du ønsker å lage den selv.

Min hagefilosofi er å gjøre hage enkelt å få til, praktisk å bruke, hyggelig å være i, vakkert å se på og frodig, i samarbeid med naturen. Ja takk, alt sammen.

Som hagedesigner blir jeg først kjent med deg som hageeier og hagen din, hva du liker og hvordan du vil bruke hagen. Så kombinerer jeg dette med hvordan hagen og omgivelsene er for å lage en god plan for akkurat ditt behov, spesialtilpasset din hage.⁠

 

Du får så mye mer ut av uteområdet ditt om det er hyggelig og et sted du trives. Et grønt miljø og en hyggelig hage bidrar mye til trivsel og ikke minst bra helse. Planter er en viktig del av hagen. Det blir ikke det samme uten det grønne, det ‘gjør hagen’.

 

Jeg er opptatt av at hage skal være mest glede og ikke arbeid. Det er en del lure triks og kjekke måter å gjøre det praktisk på. Det finnes ikke vedlikeholdsfrie hager. Det er derimot måter du kan gjøre det lettere ved å legge til rette for at hagen skal klare seg mye selv.

Ekte hageglede!

Hageinteresse er i mange tilfeller noe som vokser på deg etter hvert, gjerne etter at du får hage selv, og sånn har det vært med meg.⁠

 

Mye har skjedd på hagefronten i mitt liv siden jeg fikk min første hage for 20 år siden. Det var en liten uteplass ved en leilighet i Oslo. Leilighet ble fort til hus med hage og hage ble ganske snart min store lidenskap. Jeg har siden studert, planlagt og jobbet med hage. En dag tenkte jeg hage vil jeg gjøre enda mer av og satte i gang med hagedesignstudium.⁠ Nå har jeg funnet drømmejobben.⁠

 

Fryd Hagedesign startet jeg i 2019 for å hjelpe andre å få et fint og frodig uterom, bidra til hagetrivsel og spre hageglede.⁠ Jeg elsker hage og planter og får brukt enda mer engasjement på hage. Jeg koser meg stort med å planlegge og ordne hage.

 

Hageglede er en del av det jeg vil dele, formidle og skape.⁠ Hageglede er for meg både en enkel og samtidig stor glede. Den består av masse små mirakler som hagen stiller opp med hvert år og et hyggelig uterom i hverdagen.

 

Jeg gleder meg til å høre om deg og din hage.

Ta kontakt

Min hage

Jeg har naturligvis hage selv. Jeg hadde ikke klart meg uten min egen lille oase hvor jeg tilbringer mye av fritiden. Den er ganske ny, ikke så stor og langt fra ferdig. Vi startet med en nybyggertomt med stein og grus i 2016. Hagen er på totalt rundt 500 kvadratmeter med stort og smått rundt huset.

 

Siden jeg er plantedame liker jeg å fylle på med grønt og blomster. Det er ganske grønt og frodig allerede, men det er også fortsatt steder med bare grus og stein. Gleder meg til å jobbe videre med det og til hagen blir litt mer moden.

Hovedstrukturen i hagen ble planlagt samtidig med tegning av huset. Etter det har den fått gå seg til litt underveis, ettersom tid, budsjett og ønskene utvikler seg og jeg får dispensasjon til utvidelser. Det er alltid gøy å ha noen nye prosjekter å se frem til. En hage vokser frem over tid.

 

Hagen bruker jeg til å teste ut nye ting, følge med på det som gror, et sted å la tankene fly, få stresset ned og bruke kreativiteten.

Om Fryd hagedesign min hage
Om fryd hagedesign
Fryd-hagedesign-hagen-min-hjertetre