Fryd-hagedesign-hagedesigner

Heisann!

Jeg heter Jannicke, og det er jeg som driver
Fryd Hagedesign. Jeg vil gjerne hjelpe deg å få den hagen du ønsker deg. Klikk på bildet og se hva jeg kan bidra med.

hagehilsen rett i innboksen.

Siste på bloggen

Hagedesign

Er du klar for å oppgradere hagen?

Få hjelp på veien.

Hva slags ønsker har du for hagen din? Du har sikkert noen tanker om det, men synes kanskje det er vanskelig å få idéene og finne gode og praktiske løsninger.

 

Planene for hagen din baserer jeg på dine behov, ønsker, hagen og omgivelsene. Du forteller hva du har tenkt på og jeg kommer med forslag og løsninger som passer med det. Jeg gleder meg til å høre fra deg og hva du drømmer om for din hage.

Hageplanen lages alltid med utgangspunkt i hva du ønsker med hagen din. Hva du skal bruke hagen til, hva du liker, hvordan du vil den skal se ut og hvordan du ser for deg å følge den opp når den er ferdig. Målet er at du skal få den hagen du ønsker deg som samtidig lever godt med omgivelsene.

 

Å lage en plan for hagen er et supert utgangspunkt for å få til drømmehagen. Da får du oversikt over helheten og tilpasset hagen til bruken med ulike soner og praktiske løsninger. Ved å ha en god plan så kan du spare tid, usikkerhet og bomkjøp samtidig som det blir en helhetlig og gjennomtenkt hage.

 

En god plan er første steg på veien til en flott hage!

Ta kontakt
Fryd-hagedesign-tjenester-hageplan

// HAGEPLAN

Hageplan er en detaljert plan for hagen og du får

– Situasjonstegning i målestokk i 2D
– 3D illustrasjoner fra ulike vinkler
– Full planteplan inntegnet på situasjonstegning, antall og plassering
– Planteliste og bilder av plantene
– Materialforslag

 

Du kan også be om

– Oppmåling av hagen (alternativt gjør du det selv)
– Vedlikeholdsveileder for plantene/hagen
– Belysningsplan
– Detaljtegninger av ulike elementer
– Forslag til konkrete møbler og produkter for installasjon

 

Hageplanen kan du bruke til å opparbeide hagen over flere år.

Pris hageplan fra 30.000 inkl. mva

Ta kontakt
Fryd-hagedesign-tjenester-hagedesign-tillegg

// PLANTEPLAN

Ved å velge riktige planter fra start, rett plante til rett sted og i gode kombinasjoner, vil du får en grønn og frodig hage som trives og krever mindre vedlikehold, samtidig som du kan få blomstring hele sesongen.
Har du strukturene på plass og vet hvor du skal plante, men ikke hva og synes valg av planter er vanskelig?

 

En planteplan ordner det for deg. Planteplanen tar utgangspunkt i eksisterende bed og har fokus på plantene og viser oversikt med nøyaktig type, antall og plassering. Bilder og beskrivelse av plantene følger også med.

 

Ønsker du veiledning med plantene videre etter planting kan du vurdere en vedlikeholdsveileder. Den beskriver hvordan du tar deg av plantene og hva som skal til for å holde beplantningen pen.

 

Pris planteplan fra 10.000 inkl. mva

Ta kontakt
Fryd-hagedesign-tjenester-hagedesign

// HAGESKISSE

Få en plan for hagen din med en hageskisse og gjennomgang av idéer og muligheter med utgangpunkt i din hage og dine ønsker. Du får en verdifull gjennomgang av hageskissen på videomøte som er full av råd, veiledning og gode eksempelbilder.

 

Du får
– Hageskisse
– Presentasjon av hageskisse med løsningsforslag, idéer, ulike muligheter og eksempelbilder
– 1-2 timer møte på Zoom med gjennomgang av hageskissen og forslag for din hage
– Opptak fra møte

 

Pris 9.900 inkl. mva

Ta kontakt
Fryd-hagedesign-tjenester-hagedesign-tillegg

// HAGEVEILEDNING I DIN HAGE

I Kristiansandsområdet kan du få hageveiledning i din hage. Vi går gjennom og snakker om din hage og dine ønsker og utfordringer, det du lurer på og muligheter med tips og råd for hagen. Det er lurt å ta notater underveis.

 

Pris 1.900 inkl. mva + kjøring

 

 

 

Etter hageveiledning kan du oppgradere med

 

Alternativ 1: en skriftlig oppsummering av alle forslagene, tips og råd vi har vært gjennom – Pris 1.900 inkl. mva

 

Alternativ 2: en plan for hagen din med en hageskisse og gjennomgang av idéer og muligheter med utgangpunkt i din hage, dine ønsker og forslagene vi har vært gjennom på hageveiledningen. Du får en verdifull gjennomgang av hageskissen på videomøte som er full av råd, veiledning og gode eksempelbilder.  – Pris 8.500 inkl mva

 

Alternativ 3: tilbud på hageplan

Ta kontakt

// Pris

Ingen hager eller prosjekt er like, så pris på hageplaner og planteplaner vil variere med størrelse, kompleksitet og leveranser. Ta kontakt for pristilbud for din hage og ditt prosjekt.

// Samarbeid

Fryd Hagedesign har et samarbeid med Hageland Oddernes i Kristiansand. Jeg hjelper kunder hos Hageland Oddernes med hageplanlegging og planteplaner.

 

Kunder hos Fryd Hagedesign får 10% rabatt på plantekjøpene hos Hageland Oddernes. Jeg hjelper gjerne med bestilling av planter og kontakt med Hageland Oddernes.

Prosessen

Veien fra drøm til hageplan og hageglede. Det er tre hovedfaser i designprosjektet.

1 // Prosjektmøte og kartlegging

Prosessen begynner med en hagegjennomgang og en samtale. Vi går gjennom hagen og dine hageønsker, der vi snakker om hva du kan tenke deg, behov og muligheter. Den informasjonen du gir er viktig for å tilpasse planen til deg.

 

Bor du i nærheten kommer jeg på prosjektmøte til deg og jeg får også sett på hagen og tatt bilder. Bor du ikke i nærheten tar vi samtalen på telefon eller nett og du sender bilder. Målet med prosjektmøtet er å bli kjent med din hage og dine ønsker. Det er en fordel om du har gjort deg noen tanker om hagen og hvor du vil.

 

Gjennomgangen er utgangspunktet for å lage en plan for din hage ut fra dine ønsker og behov. Prosjektmøtet følges opp med et pristilbud om du ikke allerede har fått dette. Det vi har gått gjennom om hagen og dine ønsker oppsummeres skriftlig.

2 // Konsept og utkast

Utkast til hageplan presenteres med mood board, 3D skisser og eksempler der utforming, stil og utvalg kommer tydelig frem.

 

Du får en presentasjon av forslaget, som inkluderer skisser, kommentarer og eksempelbilder. Utforming, materialvalg, ulike elementer og noen planteforslag beskrives.

 

Dette er den første konkrete visualiseringen av hageprosjektet og du kan komme med innspill og tilbakemelding. Planter og detaljer legges til etter gjennomgangen. Utkast går vi bare gjennom ved hagedesign og er ikke et trinn i prosessen for hageskisse eller planteplan.

3 // Hageplan

Etter at utkastet er gjennomgått med deg, gjør jeg endringer og lager endelig detaljert hageplan og 3D illustrasjoner i farger. Alle relevante dokumenter ferdigstilles, som presentasjon av hagen og planteliste. Hvor mange tegninger og elementer som forberedes er avhengig av hvilke leveranser og tillegg du har valgt og hvor kompleks hagen og planen er.

“Positivt overraska over detaljer og grundighet i hageplanen. Fryd har grundig kjennskap til hagedesign og planter. En veldig god prosess, rask respons og hyggelig befaring. Oppfølgingssamtalen på Zoom var både nyttig og lærerik.”

Kirsten, Kristiansand

Veien til hageglede

Se for deg hva hagen din kan bli! Jeg tenker du vil ha gode løsninger med helhetlig og balanse mellom sitteplasser, grønne områder, lek og det praktiske. Du vil sikkert ha en flott hage som du har lyst til å bruke og et frodig grønt miljø som er lettstelt. En hage du kan nyte mest mulig.

Har du en hage med gode sitteplasser i grønne omgivelser får du trivsel ute og nye opplevelser hvert år. Som en bonus får andre et godt inntrykk av din hage og det øker verdien av eiendommen din.

 

Jeg synes det er viktig å være snill med naturen i hagen, så det tar jeg hensyn til når jeg forslår løsninger. Det vil si å velge alternativer som er miljøvennlige, inkludere blomster som er bra for insektene og naturmangfold og foreslå gode alternativer til sprøytemidler, torv og kunstgjødsel.

Hva jeg tenker på når jeg skal designe hagen din:
– Hva du vil bruke uterommet til
– Hva som er viktig for deg i hagen
– Dine ønsker om hagestil, materialer, planter, farger og former
– Plassering av søppeldunker, sykler, parkering, kompost osv
– Ditt ambisjonsnivå
– Praktiske løsninger
– Sosiale soner og sitteplasser
– Hva som ser fint ut
– Hagens omgivelser og klima (sol, vind, naboer, vei, skråning etc)
– Planters blomstringstid, herdighet, krav til vokseplass og hagens jord
– Hva som er bra for miljøet
– Ditt budsjett for hageprosjektet

Din hageglede!

Fryd-hagedesign-hagedesign-og-hageglede
Fryd-hagedesign-tjenester-prosess