Fryd-hagedesign-hagedesigner

Heisann!

Jeg heter Jannicke, og det er jeg som driver
Fryd Hagedesign. Jeg vil gjerne hjelpe deg å få den hagen du ønsker deg. Klikk på bildet og se hva jeg kan bidra med.

hagehilsen rett i innboksen.

Siste på bloggen

Fordeler med å bruke en hagedesigner

Fordeler med å bruke en hagedesigner

Hagen gir førsteinntrykket av eiendommen og er del av det du omgir deg med hver dag. Med en fin hage får du et ekstra rom og du får bedre utnyttelse av eiendommen og høyere trivsel hjemme som positive effekter. Du får utvidet stua og kjøkkenet med en fin plass ute.

 

Synes du det er litt overveldende å ta fatt på hagen og vet ikke helt hva du skal gjøre? Veldig mange lager hage på impuls, men med en god plan blir det mye enklere. Denne planen kan du få hjelp til å lage ved å bruke en hagedesigner. Det er flere fordeler med å bruke en hagedesigner til en bra planlagt hage.

 

Profesjonell hageveiledning gir deg flere fordeler;

 • Økt verdi, bruksverdi og eiendomsverdi
 • Penger spart
 • Tid spart
 • Muligheter og idéer
 • Spesialtilpasset ønsker og behov
 • Praktisk og tilpasset omgivelsene
 • Tegninger og langsiktig plan

 

Les mer om alle nedenfor.

Krukker i gårdsplassen

Økt verdi

Det kan være en stor investering å oppgradere uterommet, men verdien av eiendommen øker også. Får du en attraktiv hage så blir eiendommen din mer verdt. Et fint uterom er altså en investering i eiendommen. Salgsverdien øker samtidig som bruksverdien for deg blir høyere. Verdien øker mer enn investeringen. Et fint uteområde øker verdien av boligen mer enn et nytt kjøkken. Eiendommen vil også bli lettere å selge når den tid kommer.

Penger spart

Feil og upraktiske løsninger i tillegg til dårlig planlegging kan blir dyrt i lengden. En hage som er tilpasset ditt behov, omgivelsene og hagens betingelser med gjennomtenkte løsninger og valg vil bli spare deg for penger og ekstra forsøk. Du slipper dyre innkjøp av planter som ikke passer eller trives. Du slipper å gjøre arbeid om igjen. Særlig grunnarbeid og store strukturer kan bli dyrt å endre på og gjøre på nytt.

 

Langsiktige og gjennomtenkte løsninger som holder i mange år vil spare deg for å gjøre oppgraderinger og justeringer senere. Om du skal bygge nytt hus og får planlagt uteområdet slik at du kan få gjort unna en del arbeidet sammen med huset er det også store beløp å spare på hageopparbeidingen.

Vingefrøstjerne, Thalictrum delavayi Splendid White

Tid spart

Hage er gjerne et langsiktig prosjekt. Det kan være mye som skal gjøres, investeringen og tidsbruken må spres over tid og det vil ta tid før planter vokser til. Å bruke en hagedesigner kan likevel spare deg for tid. Grunnen til at du kan spare penger ved å få hjelp av en hagedesigner er

 • Gjør det riktig med en gang
 • Gode valg
 • Invester en gang
 • Få planter som passer til sted og stil
 • Mindre behov for vedlikehold av hagen. Solide materialer holder i mange år og tilpassede planter vil stort sett klare selv

Mulighetene og idéer

Om du ikke velt helt hva du vil eller mangler idéer får du hjelp til å se mulighetene Du kan få løsninger du ikke har tenkt på og løsninger for å få nytte av utfordrende områder. Du får også noen å diskutere idéene dine med.

Spesialtilpasset ønsker og behov

En hagedesigner spesialtilpasser uterommet til dine ønsker, behov og stil. Både livssituasjon, husets stil, omgivelsene og hva du vil bruke hagen til tas med i utformingen av hagen.

Benk i hagen, grønn glede

Praktisk og tilpasset omgivelsene

En hagedesigner har kjennskap til designprinsipper og planteegenskaper, samt oversikt over alternativer og kreative løsninger. Løsninger blir både praktiske og fine og det velges planter som passer til plassen.

Tegninger og langsiktig plan

Du får tegninger av hagen og en plan du kan jobbe med over tid. Tegningen gir et bra bilde av hvordan hagen skal bli og du kan lettere se for deg sluttresultatet. Tegningene kan også brukes av en anleggsgartner til å gjøre jobben med å opparbeide hagen for deg. Med en plan for plantene vet du akkurat hva du skal ha og hvor det skal stå.

Georgine, Alchemilla (marikåpe) og Sedum

Invester i din hagetrivsel og uterom

Sats på deg selv og din trivsel rett utenfor døra di. Invester i ditt uterom. Har du noen ønsker for hagen, men vil ha hjelp til å ta avgjørelser, se muligheter og løsninger og lage en plan? Ta kontakt!

 

 

Noen artikler fra andre om fordeler med en hageplan, gode tips og verdien av en fin hage.

https://www.dinside.no/bolig/velstelt-hage-oker-salgsprisen

https://www.dinside.no/bolig/lag-drommehagen-med-enkle-grep

https://www.aftenposten.no/norge/i/ngO15/det-er-midtvinters-du-skal-tenke-paa-hagen-naar-vaaren-kommer-kan-det-vaere-for-sent

https://www.adressa.no/forbruker/hjem/2008/08/15/Tips-fra-hagedesigneren

Mer om hage